Hrvatsku ponovno trese afera zbog curenja obavještajnih podataka

U medijima je Milan Bandić stalno pod istragom

Miroslav Tuđman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.07.2014.
u 10:32

Miroslav Tuđman govori je li bilo zloporaba parlamentarnog nadzora u povodu predstavke Slavka Linića

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman prvooptuženi je u medijima za zloporabu parlamentarnog nadzora u povodu predstavke Slavka Linića. Razgovor na tu temu Večernji list počeo je pitanjem: 

VL: Jeste li vi ili vaši kolege, tražeći provjeru za vaš i telefone vaših kolega Milijana Brkića i Tomislava Čuljka te gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, prekršili zakon?  

Nema osnove tvrditi da je bilo tko iskočio iz nadležnosti Odbora ili nadzornog mandata u povodu predstavke Slavka Linića. Protuzakonita je jedino objava tih podataka od članova odbora iz vladajuće koalicije. S obzirom na to da su izašli u javnost s podacima s kojima nisu smjeli izaći, stvorila se u javnosti slika da se smjelo provjeravati samo brojeve Slavka Linića, a zaboravlja se da smo prije toga imali niz predstavki koje uključuju određene brojeve koje smo i ovom prilikom provjeravali. 

VL: Kako ste sigurni da su vladajući krivi za objavu? Sumnjate na Igora Rađenovića da je te podatke dao medijima?

Ne na njega osobno, a da je to od vladajućih članova odbora stiglo u medije može se provjeriti i kod novinara. Pri traženju nadzora nisu davani identiteti nego samo telefonski brojevi...

Ostatak intervjua čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?