Prekogranični projekti

U Ljubuškom otvoren festival “Putevima baštine”

21.09.2016.
u 08:00

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić preksinoć je na Trgu domovinske zahvalnosti iza zgrade Općine u Ljubuškom svečano otvorio festival “Putevima baštine” koji se organizira u sklopu EU projekta “Connecting Separated”. Festival “Putevima baštine” organizira se iz prekograničnog projekta “Connecting Separated”. Istodobno je upriličen u Ljubuškom i Solinu, od 19. do 24. rujna 2016. godine. Predstavili su ga projekt-menadžer Mario Bajto i direktor Razvojne agencije ZHŽ HERAG Ivan Jelčić. U sklopu otvorenja Festivala magistar arheologije Mirko Rašić predstavio je vodič “Putevima baštine”, a prikazan je i kratki film o projektu i Rimskoj cesti. Posjetitelje je prije početka otvorenja i nakon otvorenja zabavljao ansambl Plazarius. Partneri na projektu iz BiH su Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije – HERAG. Projektni partneri iz Hrvatske su Grad Solin i RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije. Ukupna vrijednost projekta je 455.737,53 eura, s tim da je za BiH predviđeno ukupno 216.039,20 eura, od čega Europska unija financira 82,29%, a preostalih 17,71% sufinancira Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija ZHŽ - HERAG.

Cilj festivala je promovirati projekt “Connecting Separated”, kulturnu i prirodnu baštinu, gastroponudu te događanja duž navedene rute.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?