Popis stanovništva u BiH

U Jajcu smanjen broj stanovnika za 39 posto

30.07.2016.
u 07:00

Smanjen broj stanovnika u općini Jajce za Večernjak komentirao je načelnik općine Edin Hozan.

- Smanjenje broja stanovnika u našoj općini isključivo je posljedica rata. Mnoge obitelji u tom razdoblju napustile su svoje domove i više se nisu vratile - kazao je. Načelnik je istaknuo veliku razliku u podacima koji su prikazani u preliminarnim i službenim rezultatima. - Ako su neki već popisani i bili prikazani u preliminarnim rezultatima, zašto ih onda nema u službenim? Što se tiče radno sposobnog stanovništva, mislim da podatak nije relevantan, popisan je veliki broj stanovnika koji rade izvan granica BiH. Naša općina jedna je od rijetkih koja je pokazala da ima više žena nego muškaraca, što je jako čudno - istaknuo je načelnik.

Popis stanovništva u BiH proveden je u razdoblju od 1. do 15. listopada 2013., međutim, zbog nemogućnosti usuglašavanja metodologije obrade prikupljenih podataka, službeni podaci objavljeni su tek prošli mjesec, odnosno dvije i pol godine nakon provođenja popisa, i to bez suglasnosti RS-a.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?