Porazne statistike

U HNŽ u 2016. već ukradeno 25 vozila, a u FBiH 1100 u 2015.

11.03.2016.
u 11:00

Kako je strah vlasnika za svoje “limene ljubimce” više nego opravdan, govore podaci Federalne uprave policije. Naime, u Federaciji BiH u prošloj godini ukradeno je 1100 automobila. Zanimljivo je da su u istom razdoblju u RS-u ukradena “svega” 172 automobila, što je više od šest puta manje u odnosu na FBiH.

Automobili se najviše kradu u Sarajevskoj županiji gdje je, prema navodima FUP- a, u prošloj godini otuđeno 728 vozila, slijedi Tuzlanska županija sa 114 otuđenih vozila te Srednjobosanska gdje je bez svojih vozila ostalo 98 vlasnika. Kada su u pitanju krađe automobila, u HNŽ-u je tijekom 2015. godine ukradeno je 75 vozila. U HNŽ-u je najviše ukradeno Volkswagenovih vozila (54), slijede BMW-ova kojih je ukradeno 16, zatim tri Opelova, te po jedno Audijevo i Mercedesovo, podaci su izvješća MUP-a HNŽ o počinjenim kaznenim djelima u prošloj godini.

Kada je riječ o markama automobila koja se kradu u FBiH, već tradicionalno primat drže njemačka vozila, pa je tako najviše je ukradeno Volkswagenovih vozila, a slijede Audijeva, BMW-ova i Škodina. Ono što građane Hercegovine najviše zabrinjava je broj ukradenih auta od početka ove godine. Na području HNŽ-a od početka godine do 28. veljače ukradeno je 21 vozilo, od čega najviše u Mostaru - 14. Ako tome pridodamo i četiri vozila ukradena od početka mjeseca, dva golfa II i dva golfa V, svi otuđeni u Mostaru, dolazimo do broja od 25 ukradenih vozila u HNŽ od početka 2016.

Prema podacima MUP-a HNŽ, u Mostaru je u prva 2 mjeseca ove godine prednjačila krađa automobila golf 3 kojih je otuđeno ukupno pet, dok je zaključno s jučerašnjim danom primat preuzeo golf II, kojih je od početka godine otuđeno šest. Kad je riječ o golfovima, od početka godine otuđena su i tri golfa V, te jedan golf VI. Ukradena su i tri passata, te po dva audija i BMW-a. Najviše auta u Mostaru ukradeno je u naselju Bijeli brijeg te Vukovarskoj i Splitskoj ulici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?