prognoza

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne sutra kiša cijeli dan

kisa
31.01.2019.
u 14:03

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne sutra će biti oblačno s padavinama tijekom cijelog dana. Prijepodne na planinama u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne će padati slab snijeg ili susnježica, a u većem dijelu Hercegovine kiša. U drugoj polovici dana padat će samo kiša.

U većem dijelu Bosne bit će umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati u Krajini i središnjim područjima Bosne.

Prijepodne jugo će postepeno jačati, a u drugoj polovici dana umjereno jugo, povremeno s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 5 stupnjeva. Najviša dnevna između 5 i 11 stupnjeva.

U Sarajevu će sutra biti umjereno do pretežito oblačno. Slaba kiša padat će u noći na subotu. Jutarnja temperatura zraka oko 0, a najviša dnevna oko 8 stupnjeva.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -7 stupnjeva, Ivan-sedlo 0, Bihać, Bijeljina i Gradačac 1, Banja Luka, Brčko, Drvar, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 2, Doboj, Sarajevo i Sokolac 3, Jajce 4, Bugojno i Zenica 5, Grude, Široki Brijeg i Stolac 6, Mostar i Trebinje 7 i Neum 8, priopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije