Državno zemljište

U godini dana u FBiH se utrostručio zakup zemljišta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
21.12.2016.
u 10:16

U Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, uz ostalo, stoji kako se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države ne može prodavati, nego se može staviti u promet u obliku zakupa, koncesije i zamjene, ali isključivo u svrhu zasnivanja poljoprivredne proizvodnje.

Pregled po županijama

Sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu Federacije BiH, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uputilo je dopis svim tijelima i subjektima svih županija koji su odgovorni za provedbu predmetnoga zakona da dostave izvješća o rezultatima provedbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu za 2015. godinu. Večernjak u svom posjedu ima navedeno izvješće te donosimo koliko je državnog zemljišta dano u zakup u pojedinim županijama u 2014. i 2015. godini te koliko je država prihodovala od toga.

Kopije ugovora o zakupu ili koncesiji za državno poljoprivredno zemljište u 2014. godini dostavilo je pet županija, i to Bosansko-podrinjska,Hercegovačko-neretvanska, Posavska, Tuzlanska i Unsko-sanska. Ukupan broj zakupoprimaca u 2014. godini na području Federacije BiH iznosio je 84, ukupna površina zakupa poljoprivrednoga zemljišta 508,77 ha, a uplaćena sredstva od zakupa 172.865,09 maraka, navodi se u izvješću.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije