Revizija u HNŽ-u

U godini dana bez prava ostalo 207 branitelja

12.07.2017.
u 10:00

Povećanje obujma rada Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja u postupcima po Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite, nije dovelo do izraženijega nezadovoljstva korisnika prava. Barem u posljednje dvije godine, piše Večernji list BiH.

Promjena načina rada

I dok je prije nekoliko godina veliki broj hrvatskih branitelja izbacivan iz prava, sada se situacija promijenila. Kako se navodi u izvješću o radu Ministarstva branitelja HNŽ-a, na temelju revizije je u godini dana iz prava izbačeno 207 osoba koje su koristile prava koja trebaju imati branitelji. Ukupan iznos invalidnine koji je isplaćen na području Hercegovačko-neretvanske županije u jednoj godini ranije je bio 35,88 milijuna maraka, dok je sada smanjen na 34,67 milijuna maraka. Ukupni broj osoba koje primaju invalidninu je s 10.634 smanjen na 10.427. Od toga je 5777 bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane te 4650 pripadnika tzv. Armije BiH. - Mi nikada nismo bili protiv revizije branitelja, ali ona mora biti u zakonskim okvirima. Za vrijeme “platformaške” vlasti hrvatski branitelji bili su izloženi pravnom nasilju...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?