Bevanda i Sheldon

U fokusu Svjetske banke nova zapošljavanja u BiH

12.04.2022.
u 15:54

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je danas sastanak sa direktorom Svjetske banke za BIH i Crnu Goru Christoferom Sheldonom kako bi se upoznao sa osnovnim strateškim ciljevima i projektima
u sljedećem razdoblju.

Na sastanku je istaknuto da je u finalnoj fazi izrada novog Sporazuma o partnerstvu između BiH i SB za razdoblje 2022. – 2026. godina, te da je fokus na projektima iz oblasti poljoprivrede, očuvanja okoliša, nastavak jačanja sustava zdravstvene zaštite i podrške
zapošljavanju.

Sugovrnici su izrazili zadovoljstvo što je Odbor SB odobrio dva projekta za BiH, jedan za zdravstvo u iznosu 75 milijuna dolara i drugi za poljoprivredu u vrijednosti 68 milijuna dolara.

Ministar Bevanda zahvalio se čelnicima Svjetske banke na potpori koju kontinuirano pružaju BiH kroz mnogobrojne projekte, posebice za pomoć u vrijeme pandemije COVID 19. Naglašeno je da će se u budućim projektima Svjetska banka više fokusirati na potporu privatnom sektoru, inkluzivnom zapošljavanju i zaštiti okoliša, kao i reformama u poduzećima koja su u državnom vlasništvu.
Predstavnici Svjetske banke zahvalili su se ministru Bevandi na osobnom angažmanu u pripremi i realizaciji važnih projekata u BiH.
Sastanku je nazočila i šefica Ureda Međunarodne financijske korporacije Lada Bušovac koja je predstavila podatke u vezi s javnim investicijama i predstojećim projektima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije