Popis stanovništva u BiH

U Foči, FBiH, 29 posto zaposlenih stanovnika

Foča
21.11.2016.
u 08:00

Područje općine Foča sastoji se od dijela nekadašnje općine Foča, koje je 1995. godine reintegrirano u sastav FBiH. Graniči s općinama: sjeverozapadno s općinom Pale-Prača, sjeveroistočno s općinom Goražde, zapadno s općinom Trnovo i Kalinovik, te južno i jugoistočno s općinom Foča. Ustikolina je udaljena od Foče 10 km i od Goražda 23 km. Čine je tri mjesne zajednice, i to MZ Ustikolina, MZ Cvilin i MZ Jabuka, a administrativno sjedište općine smješteno je u MZ Ustikolina. S obzirom na to da se prostire na obalama i slivovima nekoliko rijeka i rječica, u Ustikolini je od davnina bilo izuzetno razvijeno ribarstvo. Oaze zelenila i ljepote u slivovima rijeka omogućavaju uvjete za razvoj riječnog turizma.

Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva, u općini Foča, FBiH, žive 1933 stanovnika, dok ih je, prema popisu iz 1991. godine, općina imala 3680. Muškaraca je 998, dok je žena 935.

Prema nedavno objavljenim službenim podacima stoji kako u Foči, FBiH, danas ne živi ni jedan Hrvat, a prema popisu iz 1991., također ih nije bilo. Bošnjaka su 1762, dok je Srba 145. Ostalih je 23, stanovništva bez odgovora nema, dok se 3 osobe nisu izjasnile po nacionalnoj osnovi.

Popis je obuhvatio i kućanstva kojih u ovoj općini ima 747. Broj kućanstava koja obavljaju poljoprivrednu aktivnost iznosi 296, a kućanstva koja obavljaju poljoprivrednu aktivnost i prodaju proizvode su 82.

Najviše je kućanstava s jednim članom, 225, dok je najmanje kućanstava s osam i više članova, 3. Prosječan broj članova po kućanstvu je 2,54.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?