Aljoša Čampara

U FBiH neophodno donijeti zakon o prijevozu opasnih tvari

Aljosa campara
13.07.2016.
u 19:45

Većinom glasova Nacrt zakona o prijevozu opasnih tvari usvojen je u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

- Donošenje ovog zakona je obveza proistekla iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, prema kojem je BiH dužna omogućiti slobodno kretanje putnika i roba na nediskriminirajućoj osnovi, kazao je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara.

Pojašnjavajući da ne postoji zakon o prijevozu opasnih tvari na državnoj razini, a da je u Republici Srpskoj takav propis donesen, istaknuo je da je u Federaciji neophodno zakonski regulirati prijevoz opasnih tvari i da važeći propisi nisu usklađivani s izmjenama i dopunama međunarodnih ugovora koji se dorađuju svake druge godine.

Ukazao da prijevoz opasnih tvari u organizacijskom i tehnološkom smislu čini stalnu opasnost za sve subjekte koji dolaze u dodir s ovim tvarima..

Zakon o opasnim tvarima  uređuje uvjete za njihov prijevoz u cestovnom, željezničkom, zračnom i prometu na unutarnjim plovnim putevima, dužnosti pravnih i fizičkih osoba koje sudjeluju u tom prijevozu, te uvjete za ambalažu i vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?