Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U EU žele zabranu solarija, a BiH još nema ni zakon za maloljetne

27. svibnja 2017. u 09:20 0 komentara 60 prikaza
solarij

Korištenje solarija treba potpuno zabraniti! To je rečenica koja je izrečena na Kongresu dermatovenerologa, koji je prije nekoliko dana održan u Beogradu, a na kojem su, osim liječnika iz regije, sudjelovali i eminentni stručnjaci iz mnogih europskih zemalja, ali i SAD-a.

Pokrenuta inicijativa u RS-u

Zemlje Europe trenutačno su u proceduri donošenja odluke da se na razini EU do kraja godine potpuno zabrani korištenje solarija bez obzira na starosnu dob. Mnoge zemlje, među kojima su Srbija i Hrvatska, donijele su zakon kojim se mlađima od 18 godina zabranjuje korištenje solarija. Bosna i Hercegovina još uvijek nema takav zakon. Istina, u Republici Srpskoj je još prošle godine pokrenuta inicijativa za zabranu solarija mlađima od 18 godina, kao i prijedlog klauzule o zakonskom aktu za sve punoljetne osobe koje ga koriste. Dragana Starović, predsjednica Udruge dermatovenerologa RS-a, kaže kako je realno očekivati da inicijativa prođe Narodnu skupštinu i bude usvojena do kraja godine...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.