Stanje u središnjoj Bosni alarmantno

U dva mjeseca gotovo isti broj poginulih u prometu kao u cijeloj prošloj godini

16.03.2017.
u 07:00

Na snimci koja je ovih dana kružila internetom mogle su se vidjeti posljedice neodgovornog ponašanja u prometu vozača koji je na Dan žena, oko 14 sati, u mjestu Bukovci kod Busovače vozilom sletio s ceste, piše Večernji list BiH.

- Vozaču je alkotestiranjem utvrđeno 2,58 promila alkohola u krvi te je, prema odredbama novog Zakona o osnovama sigurnosti prometa, zadržan do otriježnjenja u pritvorskim prostorijama PP Busovača.

Broj prekršaja

Osim toga, on je upravljao bez položenog vozačkog ispita i neregistriranim vozilom te mu je za sva četiri počinjena prekršaja izrečena novčana kazna od 1300 KM, navode iz MUP-a Srednjobosanske županije, piše Večernji list BiH.

Ovakvi slučajevi nisu rijetki iako su policajci tijekom protekle i ove godine poduzimali brojne mjere protiv nesavjesnih vozača. Ilustracije radi, 2016. je iz prometa isključeno oko 1900 vozača zbog upravljanja pod utjecajem alkohola, a njih još 1300 nije imalo položen vozački ispit. Mobilnim i stacioniranim radarima zabilježeno je oko 16000 slučajeva prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a u posljednja tri mjeseca oduzeto je čak 111 vozila od vozača koji su višestruki ponavljači u vršenju najtežih prometnih prekršaja i koji su imali velike iznose neplaćenih kazni.

- Nažalost, iako je intenzitet mjera koje poduzimaju policajci nastavljen i u ovoj godini, posljedice prometnih nesreća su strašne.

Poštujte propise

Samo tijekom siječnja i veljače ove godine u prometnim nesrećama smrtno je stradalo ukupno 12 osoba, dok je tijekom cijele prošle godine ukupan broj smrtno stradalih bio 13, ističe Rusmir Prohan, glasnogovornik ovog MUP-a, te apelira na sve sudionike u prometu, a posebice vozače, da poštuju propise kako bi zaštitili svoj život, ali i živote svojih najmilijih i ostalih sudionika.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?