Iz topline doma uživaju u poslu

U državama Europske unije nastavili s radom, ali od kuće, iz BiH

03.03.2021.
u 16:17

Neke ljude godinama niste vidjeli, čuli ste da rade po Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Irskoj... Međutim, u posljednje vrijeme viđate ih sve češće. Poznanik, kojeg je ekipa Večernjaka više viđala od početka godine nego u prethodnih pet koliko je u inozemstvu, govori nam da je u pandemiji prešao na rad od kuće, a to je stvarno zaživjelo u protekla tri mjeseca, piše Večernji list BiH. 

Koncept za budućnost

- Radim u jednoj trgovini koja je uglavnom prebacila prodaju na internet. Ionako sam bio ovdje za Novu godinu i ubrzo se Njemačka odlučila potpuno zatvoriti pa sam se vratio. Uskoro, kada sam vidio da će potrajati, a svjestan da mi je alat za rad jednak i u Njemačkoj i u Hercegovini, pozdravio sam se s kolegama. Ovdje, iskreno, uživam. Odradim smjenu iz obiteljske kuće, a otkad je ljepše vrijeme, i na terasi mogu obaviti sve što treba. Ovo je budućnost i znam dosta mojih kolega koji su sada tu. Rade od kuće. Spominje se da će se ovaj koncept zadržati i u budućnosti jer su šefovi vidjeli da to može funkcionirati i da se uštedi u jednom segmentu potrošnje energije, plaćanja čišćenja u uredima i slično - priča nam sugovornik. U istraživanju koje je MojPosao radio, a u kojem su sudjelovali ispitanici s ovih prostora, čak 84 posto onih koji su iskusili rad od kuće želi zadržati takvu mogućnost, barem povremeno. S druge pak strane, ima i onih koji smatraju da će rad od kuće dugoročno utjecati na gubitak osjećaja pripadnosti tvrtki kod zaposlenika te da će se rezultati s vremenom urušiti. Međutim, jasno je da će u budućnosti prevladavati neki kombinirani model.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije