Domaćin Marina Pendeš

U Domu OS BiH održan tradicionalni božićni koncert Ministarstva odbrane BiH

domjenak
16.12.2015.
u 14:12

U povodu obilježavanja predstojećeg blagdana Božića u Domu Oružanih snaga BiH je 15. prosinca 2015. godine upriličen tradicionalni božićni koncert i prijem, čiji je domaćin bila ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

Koncertu su prisustvovali predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, njegovi zamjenici generali Senad Mašović i Mirko Tepšić, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, ministri u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda, Josip Grubeša i Semiha Borovac, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, predstavnici vjerskih zajednica u BiH, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života u BiH, te vojno-diplomatski i drugi međunarodni predstavnici u BiH. 
Pored Orkestra Oružanih snaga BiH već tradicionalnog sudionika božićnog koncerta MO BiH, nastupili su klapa „Drača“ iz Mostara, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“, Katarina Kikić, Ivan Križanac i Bartolomej Stanković.

U prvom dijelu božićnog koncerta, prisutnima su se obratili ministrica obrane BiH Marina Pendeš i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić.

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, čestitala je svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti Božić, te svim prisutnim sretnu i uspješnu Novu 2016. godinu, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Također, ona je istakla da ovakvi skupovi ulijevaju nadu u sigurnu i dobru budućnost za Ministarstvo obrane, Oružane snage i BiH.

U svom obraćanju, vojni biskup mons. Tomo Vukšić, pozdravio je sve prisutne, svim katolicima poželio sretan i blagoslovljen Božić te pozvao na činjenje dobra i unapređenje sloge među ljudima.

Mons. Tomo Vukšić poručio je uz prigodnu molitvu: „Ovo je vrijeme radosnog očekivanja svetkovine Božića koji je i blagdan mira i blagdan dobrote. Stoga, duboko zahvalni za mir kojim smo blagoslovljeni, molimo Gospodina Boga da u našoj domovini i u svijetu zavlada trajan i pravedan mir.“ Biskup se u svom govoru prisjetio dvojice stradalih pripadnika OS BiH te obećao vjerničku blizinu u molitvama i ljudsku solidarnost u znaku materijalne pomoći porodicama nastradalih.

Ispovijed i sveta misa za pripadnike katoličke vjeroispovijesti MO i OS BiH bit će upriličena 16.12.2015. godine u Crkvi sv. Ćirila i Metoda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije