Intervju predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

U Domu naroda ne može proći ova deklaracija o Pelješkom mostu

15.09.2017.
u 07:00

Nastavit će se dokazivanje “službenog stava” o sporu oko Pelješkog mosta. Predsjedatelj Doma naroda Bariša Čolak tvrdi kako deklaracija nije stav Parlamenta, a kamoli BiH.


Kako komentirate odluku kolega iz Zastupničkog doma?

- Riječ je o nepotrebnoj odluci koja samo dodatno podiže napetosti. Zapravo, najlošije je što se ne rješavaju najvažnija pitanja u BiH. Rekao bih kako se ovakvim odlukama još više udaljavamo od mogućih kompromisa. Ova je odluka donesena u dobrom dijelu u svrhu predizborne kampanje i iza toga stoje neki drugi interesi. Nije dobro što su u Zastupničkom domu prevladale poruke da Pelješki most šteti BiH, što nema veze sa zdravim razumom. Za nadati je se da će se ovo okončati kako bi splasnule napetosti. 



Je li s deklaracijom Zastupničkog doma BiH zauzela zajedničko stajalište o izgradnji Pelješkoga mosta?

- Ne. Apsolutno ne. To je stav samo jednoga doma. Riječ je o stajalištu samo jednoga parlamentarnog doma u kojemu su nadglasani hrvatski zastupnici, ali i neki drugi. Ne bih želio sada licitirati s time kako se tko izjašnjavao. Ali, nismo rekli što je stav BiH. Najmanje što bismo trebali učiniti je da u istom tekstu, kao što se donose zakoni po znanoj proceduri, donesemo deklaraciju. Ja sam, međutim, duboko uvjeren da to ne može biti usvojeno u drugom domu. Posebice ne na ovakav način jer je to apsolutno neprihvatljivo.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?