U organizaciji OO Mladeži HDZ-a BiH Čitluk

U Čitluku održana „Večer sjećanja“ i odana počast svim žrtvama Vukovara

Vukovar
19.11.2016.
u 11:24

Paljenjem svijeća i skrušenom molitvom, koju je kod spomen križa poginulim braniteljima u središtu Čitluka predvodio čitlučki svećenik fra Goran Azinović, Brotnjaci i općinski čelnici u petak navečer odali su dužnu počast svim žrtvama grada Vukovara  i svim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Ujedno su se ujedno prisjetili 25. obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i tužne obljetnice pada herojskog  grada Vukovara. Bila je to veličanstvena „Večer sjećanja“ i neizmjerne zahvalnosti te skupne molitve za sve koji su svoje živote utkali u hrvatsku slobodu i neovisnost.  „Večer sjećanja“ u Čitluku i u drugim mjestima diljem Brotnja zajednički su organizirali članovi Mladeži HDZ-a BiH Čitluk i predstavnici i čitlučkih Udruga proizišlih iz Domovinskog rata. 

Na samu obljetnicu stradanja Vukovara, paljenje svijeća i molitva za poginule i nestale upriličena je i u svim selima i zaselcima u čitlučkoj općini, a nekoliko noći zaredom na prozorima obiteljskih domova Brotnjaka titrale su upaljene svijeće za poginule hrvatske vitezove. Posebno  se doimao prizor upečatljive svjetlosti što se cijelu noć Brotnjom širila od mnoštva svijeća upaljenih kod velikog hrvatskog grba  (šahovnice) s brda iznad Podgrede pokraj Čitluka.

Treba reći da je mnoštvo Brotnjaka autobusima i osobnim automobilima putovalo u Vukovar gdje su u petak sudjelovali u „Hrvatskoj koloni sjećanja“, misi na Memorijalnom groblju i odavanju počasti nedužnim vukovarskim žrtvama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije