humana akcija

U Čapljini sezonu otvorili s 55 doza krvi

31.03.2017.
u 09:00

Čapljinci su u redovitoj akciji darivanja krvi za građanstvo još jednom potvrdili svoju humanost.

Akciji, koju je organizirao Crveni križ općine Čapljina u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, odazvala su se 62 građanina, a nakon liječničkoga pregleda prikupljeno je 55 doza nezamjenjive tekućine.

Govoreći o akciji i odzivu, Anita Jović, predsjednica Crvenog križa Čapljina, uz ostalo je kazala:

- Mi smo u pravilu zadovoljni odzivom naših sugrađana. O tome svjedoči podatak da smo u akcijama tijekom prošle godine imali više od tristo darivatelja u sedam akcija darivanja krvi. Zadovoljni smo akcijom, njezinom pripremom i odzivom građana.

Ovo je prva akcija u ovoj godini u suradnji s Crvenim križom Čapljina. Darivanje je humani čin i veliko djelo, a darivatelji najbolje znaju koliko je to bitno kako za njihovo tako i za zdravlje ljudi kojima je krv prijeko potrebna, naglasio je Danijel Nedić iz Odjela za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Inače, liječnici ističu kako se darivanjem krvi može smanjiti rizik od raznih bolesti i stanja, kao što su moždani udar i razni kardiovaskularni poremećaji, organizam se rasterećuje i obnavlja kroz proces darivanja krvi. Kao i obično, među darivateljima i ovoga puta bili su i brojni bivši i sadašnji sportaši.

Ovoga puta su to bili odbojkaši Miloš Jelčić i Jure Jelčić, košarkaš Božo Jelčić, rukometaš Goran Bule, nogometaš Luka Putica..., a krv su još dali Lukica Maslać, Zdenko Skelo, Darijo Pekić, Rade Paponja, Željko Arar, Danijel Petrović, Zoran Blagoje, Ruža Tambić, Ozrenko Matić, Pavo Sušac, Denis Dodig, Trpimir Goluža, Ivan Soče, Danijel Karačić, Nikola Marković, Branimir Pavlović, Goran Dalmatin, Ana Marija Vučina, Robert Ćemeraš, Darko Perić, Sanja Kozina, Ivica Pehar, Jakov Borovac, Božan Šimović, Vlatko Maslać, Marijo Bubalo, Mario Topić, Berislav Pervan, Mato Jovanović, Goran Jovanović, Mario Falak, Ivica (Nedjeljka) Perić, Marica Nikše, Marijo Kafadar, Ivica Karamatić, Tomislav Bule, Dragan Petković, Ilija Vasilj, Marin Vego, Ante Jurković, Lucijana Previšić, Davorin Bule, Zlatan Jovanović, Boris Čolić, Marinko Vego, Danijel Šego, Zoran Nikšić, Ivica Ivanković, Ante 
Sušac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije