Svećenik iz Čitluka

U Buenos Airesu umro ispovjednik pape Franje fra Berislav Ostojić

18.08.2015.
u 20:31

Fra Berislav Ostojić upoznao se sa sadašnjim Papom prije više od dvadeset godina

Na Veliku Gospu u Buenos Airesu preminuo je fra Berislav Ostojić, franjevac i Hrvat koji je bio ispovjednik pape Franje dok je bio buenosaireski nadbiskup. – Nekoliko trenutaka prije smrti zatražio je da mu daju sliku Kraljice Mira, a potom je, izustivši na hrvatskom jeziku: 'Djevice Sveta, pomozi mi!' preminuo – javila je Ika. Fra Berislav Ostojić rođen je 21. prosinca 1946. u izbjeglištvu u Andolfu. Kao dijete s obitelji se preselio u Argentinu. U franjevački novicijat ušao je 1964. Bio je misionar u Argentini, župnik župe Sto. Cristo u Jose Ingenierosu.

Fra Berislav Ostojić upoznao se sa sadašnjim Papom prije više od dvadeset godina kad je ovaj još bio svećenik, a njegov ispovjednik je postao prije 4 godine kad ga je već kao nadbiskup Buenos Airesa i kardinal zamolio da mu bude ispovjednik. Roditelji fra Berislava (Ludvig i Matija) bili su rodom iz Čitluka, Hercegovina, nakon sloma NDH su izbjegli u Austriju, a 1948. su otišli iz Austrije u Argentinu. Berislav je drugi sin u obitelji (bilo je 12 djece, od kojih 10 živih, sedam muških i tri ženske; tri su starija brata redovnici, Jordan i Berislav franjevci, a Ante marist).

Fra Berislav je dugo godina bio ravnatelj osnovne škole u Zavodu 'Kardinal Stepinac' u predgrađu Buenos Airesa koje se zove Hurlingham. Vodio je dvije župe i pomagao na puno načina (posjećivao bolesnike, starije osobe, osobito stare svećenike koji su u domu za svećenike, vrlo intenzivno se bavio karitativnim djelatnostima, itd.). U 69. godini života, 50. godini redovništva i 45. godini svećeništva u Hurlinghamu u Argentini preminuo je fra Berislav Ostojić, član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije