Vrijeme

U Bosni sutra djelomično vedro, u Hercegovini sunčanije, poslijepodne širom zemlje mogući pljuskovi

31.05.2023.
u 16:48

U Bosni je danas umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U Hercegovini je sunčanije. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su registrirani lokalni pljuskovi i slaba grmljavina.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica 8; Bihać 15; Ivan-sedlo 18; Sanski Most 19; Banja Luka 20; Bijeljina, Bugojno, Drvar, Gradačac i Tuzla 21; Doboj i Livno 22; Sarajevo 23; Neum i Zenica 25; Široki Brijeg i Trebinje 26 i Mostar 28 stupnjeva.

U Bosni će sutra biti djelomice vedro, u Hercegovini sunčanije prijepodne. Širom zemlje su mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u drugoj polovini dana. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

U Sarajevu će biti djelomice vedro. U poslijepodnevnim satima moguća kiša i pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12, a najviša dnevna oko 22 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije