prijetnja po nacionalnu sigurnost BiH

U BiH priveden Rus koji se dovodi u vezu s terorizmom

23.10.2017.
u 11:49

Ruski državljanin M.I., stavljen je pod nadzor u imigracijski centar, izrečena mu je mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriju BiH u razdoblju od pet godina

Državljanin Rusije koji se dovodi u vezu s terorizmom i predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine priveden je na području Bijeljine, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Ruski državljanin M.I, koji je priveden jučer, stavljen je pod nadzor u imigracijski centar, izrečena mu je mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriju BiH u razdoblju od pet godina. 

U priopćenju se navodi da je ruski državljanin M.I. 14. travnja uhićen na sarajevskoj zračnoj luci jer je Interpol Moskva za njim raspisao tjeralicu zbog povezanosti s terorizmom, te se do jučer nalazio na izvršavanju mjere ekstradicijskog pritvora po rješenju Suda BiH, prenosi Srna. 

Budući da se nisu stekli uvjeti za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, osobi M.I. je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracijski centar, s obzirom da predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost. 

Iz Službe za poslove sa strancima navode da poduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja osobe M.I. s teritorije BiH, da bude deportiran u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uvjeti. 

U priopćenju se dodaje da će Služba nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem nastaviti davati puni doprinos sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?