I Europa traži reforme

U BiH nema srednje klase, reforme su nužne

18.01.2017.
u 11:00

Srednja klasa je pokretač svakog društva, uredan platiša računa koji cijeni stabilnost i sigurne prihode, srednja klasa je druželjubiva i predana radnim zadacima. To su neke od definicija koje se posljednjih godina mogu čuti o srednjoj klasi.

Traži se sredina

Nažalost, ona sve više izumire i zato je svijet zabrinut. Zahvaljujući obećanju da će vratiti srednju klasu u život, Donald Trump je pobijedio na izborima u Americi. Sve to je pokazatelj da je ljudima dosta krajnosti i jaza između najsiromašnijih i najbogatijih. Traži se sredina. U BiH se govori o siromaštvu ili o nekolicini onih koji imaju enormno puno. Kad se pogleda država od svog nastanka u ‘90-ima do danas, jasno je da nikad nije zavladalo društvo u kojem će srednja klasa biti nositelj razvoja. O nedostatku srednje klase govore i upozoravaju analitičari posljednjih godina. O tome smo razgovarali s Marinom Bagom, predsjednikom Udruge za unapređenje kvalitete življenja “Futura”. - Srednja klasa neće postojati dok je god premija raditi u državnoj administraciji, govori na početku razgovora Bago...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije