Europski dan darivanja organa

U BiH je 3000 bolesnika na dijalizi, trećina bi mogla biti transplantitrana

dijaliza
Foto: ilustracija
16.10.2016.
u 11:23

Veliki broj građana, se odlučio za potpisivanja Donorske kartice kao izraz svoje humane odluke o darivanju organa.

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Srednjobosanske županije obilježila je u subotu u Vitezu Europski dan darivanja organa.

"Ovaj, za nas vrlo važan dan, obilježili smo podijelom prigodnog promotivnog materijala, razgovarajući s građanima o važnosti darivanja organa, o bolesti unutarnjih organa i načinu liječenja te preventivi same bolesti", priopćeno je iz Udruge. 

Nakon razgovora, veliki broj građana, se odlučio za potpisivanja Donorske kartice kao izraz svoje humane odluke o darivanju organa.

Ovoj akciji se priključio i dio explantacijskog tima iz KB Zenica na čelu sa dr. Nerminom Rizvanović, koji je uradio najviše explantacija organa u BiH u poslijednje dvije godine. 

U BiH je 3000 bolesnika na dijalizi od kojih bi jedna trećina mogla biti transplantitrana.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koju provodi Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBŽ-a, a za 4 godine prikupili su više od 1200 potpisanih Donorskih kartica građana SBŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?