Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U BiH 99 posto svih poduzeća čine mala i srednja

Mate Franjičević precizirao je da je u malim i srednjim poduzećima zaposleno 68 posto od ukupnog broja zaposlenih u BiH, što govori o njihovoj važnosti
20. studenoga 2019. u 13:48 0 komentara 28 prikaza
Foto: Fena
Pogledajte galeriju 1/2

Od ukupnog broja poduzeća u BiH 99 posto su mala i srednja koja s 60 posto doprinose BDP-u BiH, istaknuto je na 2. konferenciji "Kako bolje podržati razvoj malih i srednjih poduzeća u BiH".

Zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mate Franjičević precizirao je da je u malim i srednjim poduzećima zaposleno 68 posto od ukupnog broja zaposlenih u BiH, što govori o njihovoj važnosti.

- Akt o malom poduzetništvu bi mogao biti zajednički nazivnik za harmonizaciju našeg zakonodavstva s onim u EU, ali i za harmonizaciju zakona u BiH na različitim razinama vlasti - rekao je Franjčević.

Zamjenik šefa misije Veleposlanstva Švedske u BiH Torgny Svenungsson naveo je kako je njegova zemlja snažan zagovornik integracije Bosne i Hercegovine u evropsko tržište i razvoja tržišne ekonomije u BiH.

- Zadovoljstvo nam je što podržavamo ovaj četvorogodišnji projekt "Akt o malom poduzetništvu" kroz koji će na različitim razinama vlasti biti napravljen harmoniziran strateški i pravni okvir za taj važan segment bh. gospodarstva - dodao je Svenungsson.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković izjavio je kako mala i srednja poduzeća u BiH samostalno rastu i stihijski se razvijaju a da bi se to izbjeglo potrebno je usklađivanje s pravilima i propisima EU, te usklađivanje propisa unutar BiH. 

Konferenciju su zajedno organizirali Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH, Vijeće stranih investitora u BiH i Eda - Agencija za razvoj poduzeća, uz podršku Švedske agencije za međunarodnu suradnju (Sida) putem Veleposlanstva Švedske.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.