godine boli i neizvjesnosti

U BiH 83 osobe nestale, za jednom se traga već 36 godina

28.02.2018.
u 14:00

Sudbina 83 nestale osobe u BiH, a čija se imena nalaze na službenim web-stranicama FUP-a i MUP-a RS-a, za sada je nepoznata. Za nekima od njih potraga je aktivna više od 36 godina.

Različite sudbine

Na stranici FUP-a stoje imena jedanaest nestalih osoba, dok je na stranici MUP-a RS-a njih 72, među kojima još nije uvrštena Dušica Božić za kojom se intenzivno traga od 19. veljače ove godine. Istraga o misterioznom nestanku dječaka Darka Stančevića iz Mostara i dalje traje, bez obzira na dugo razdoblje od čak 36 godina, koliko je prošlo od njegova nestanka. Prije nekoliko godina pojavila se informacija da je dječak živ i da sada, kao odrastao čovjek, živi u Italiji gdje ga je navodno usvojila talijanska obitelj. Nažalost, sve je ostalo samo na indicijama i te informacije do danas nisu potvrđene. Osim Darka, među nestalima su i imena Adema Čomora (1954.), rođenog u Mostaru, bivšeg policajca i načelnika KPZ-a nestalog 2013., potom Dalibora Milanovića (1980.), rođenog u Mostaru gdje je i nestao 2014.

Tu je i Almerisa Ćudić (1977.), rođena u Gračanici, a nestala 2014. u Srebreniku. Traga se i za Ejubom Čirkićem (1980.), koji je 2009. otišao od kuće u nepoznatom smjeru, dok je Ivan Vegar (1975.) nestao dvije godine ranije. Nestanak Inge Perković (1985.) iz Mostara prijavljen je 2006.

Napustio kafić i nestao

- Iza nas su godine boli i straha za sudbinu našeg Bojana. Ne prođe dan a da na njega ne pomislimo. No, njemu nema ni traga ni glasa - kazao je Nezavisnim Milenko Koprena, otac Bojana Koprene koji je nestao 7. srpnja 2014. nakon što je izašao iz ugostiteljskog objekta “Krčma kod Roze” u Kolima nadomak Banje Luke.

Bojan i još 71 osoba nestali su od 2007. do prošle godine u RS-u i još nisu pronađeni. Iz policije uvjeravaju da se od potrage ne odustaje. - Za tim osobama se aktivno traga - poručuju iz MUP-a RS-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?