COVID 19

U BiH 247 novozaraženih koronom, preminulo 13 osoba

14.03.2022.
u 13:38

U Bosni i Hercegovini je u protekla tri dana registrirano 247 osoba pozitivnih na koronavirus, od 1.669  obrađenih testova. Preminulo je 13 osoba i to osam u Federaciji BiH, četiri u Republici Srpskoj i jedna u Brčko distriktu BiH, podaci su entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta BiH. 

U protekla 72 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je ukupno 2.341 uzorak, od kojih je 213 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. U protekla tri dana u Federaciji BiH prijavljeno je osam smrtnih ishoda, dok je sedam smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno. 

U prоtekla tri dаnа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе izvršеnо је tеstirаnjе 310 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а SARS-CoV-2 pоtvrđеn је kоd 29 оsоbа. Priјаvljеna su čеtiri smrtnа slučаја.

U Brčko distriktu BiH registrirano je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminula je jedna osoba. Testirano je ukupno 18 uzoraka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije