održavanje puteva

U Banjoj Luci snijeg neprestano pada, sva mehanizacija na terenu

zimske sluzbe
17.01.2017.
u 10:10

U Banjoj Luci, gdje snijeg neprekidno pada od jučer, ekipe zimske službe pojačano rade na održavanju prohodnosti puteva. Po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu.

Bez obzira na snažne padavine, putevi su, kako tvrde nadležni, prohodni i promet se u Banjoj Luci odvija bez zastoja, u skladu sa zimskim uvjetima. 

U Odjelu za promet i puteve Gradske uprave su precizirali da su prometnice prvog prioriteta očišćene, a ostale se čiste prema programu rada zimske službe. 

- Čistimo i pojedine putne pravce u višim dijelovima grada, koji su mimo programa, a gdje mještani ne mogu sami očistiti. Uglavnom, ekipe zimske službe pojačano rade od protekle noći, tako da se i sve linije gradskog i prigradskog prijevoza održavaju bez problema. Također, i svi seoski putni pravci, na kojima se odvija javni prevoz su prohodni - rekao je v.d. načelnika Odjela za promet i puteve Slaviša Sandić.

Prema njegovim riječima, ekipe u Pavićima, Lusićima i Kolima nastoje održati prohodnim puteve, s obzirom na smetove i vijavice karakteristične za to područje kako ne bi došlo do prekida komunikacije.

-Očekujemo i da građani imaju razumijevanja s obzirom na to da snijeg neprestano pada i da ekipe zimske službe prvo moraju očistiti prometnice prvog prioriteta tj. one kojima se odvija javni prevoz, a onda i ostale. Pozivam i građane da očiste snijeg ispred svojih objekata - naglasio je Sandić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije