Porezna uprava FBiH

U 203 inspekcijska nadzora zapečaćeno 48 objekata, zatečena 52 neprijavljena radnika

inspekcija
25.04.2016.
u 12:59

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa zapečaćeno je 48 objekata i izdano je 146 prekršajnih naloga

Porezna uprava Federacije BiH je 22. travnja 2016. godine na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 203 inspekcijska nadzora. Inspekcijskim nadzorom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost u proizvodnim pogonima, ugostiteljsku djelatnost, pekarsku, trgovinsku djelatnost i druge uslužne djelatnosti.

U tijeku inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 52 neprijavljena radnika i 19 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa zapečaćeno je 48 objekata i izdano je 146 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 334.950,00 KM.

Porezna uprava se zahvaljuje poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima. 

Porezna uprava FBiH nastavit će aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima. 

Porezna uprava obavještava porezne obveznike da dana 28. travnja 2016. godine stupa na snagu Zakon o izmjenama Zakona o Jedinstvenom sustavu registracije, kontrole i naplate doprinosa prema kojem su porezni obveznici dužni prijavu svakog novog zaposlenika podnijeti nadležnoj poreznoj ispostavi najkasnije dan prije početka rada zaposlenika. 

Iz Porezne uprave pozivaju porezne obveznike da prijavu radnika izvrše prije nego što zaposlenici započnu s radom kako se ne bi izlgali nepotrebnim sankcijama i toškovima. Porezna uprava FBiH poziva građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona. Prijave se mogu dostaviti putem: e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela: 061 724 610, i putem besplatnog poziva: 080 020 333, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije