Rade Bošnjak

U 2018. zdravstvene ustanove ćemo financirati sa 104,3 milijuna maraka

01.02.2018.
u 12:26

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a u prošloj je godini ostvario odlične rezultate u poslovanju. Ovogodišnji proračun te institucije jamči kako će zdravstvene institucije i osiguranici u najmanju ruku zadržati statuse koje su imali prošle godine, a očekuju se i novi pozitivni iskoraci. O planovima, poslovanju, ali i štrajku medicinskih djelatnika u ovoj županiji razgovarali smo s ravnateljem Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije Radom Bošnjakom.

Nedavno su usvojeni financijski planovi ZZO-a, kako je Zavod poslovao u 2017. godini?

- Tako je, usvojen je financijski plan Zavoda za 2018. i rebalans financijskog plana za 2017. godinu. U 2017. godini Zavod je ostvario višak prihoda nad rashodima od 9,642.000 KM. Zbog duboke svjesnosti teške financijske situacije u ugovornim zdravstvenim ustanovama (bolnice i domovi zdravlja u HNŽ-u) i položaja zdravstvenih djelatnika, a nasuprot činjenici kako smo na posljednjem mjestu u FBiH s kvalitetom financiranja drugih prava osiguranika (lijekovi, ortopedska pomagala, naknada bolovanja, liječenje izvan županije, putni troškovi za liječenje izvan županije…), ostvareni višak sredstava Zavod je po dobivanju suglasnosti na rebalans financijskog plana, u cijelosti transferirao bolnicama i domovima zdravlja u našoj županiji.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?