Danski maloprodajni lanac

Tvrtka u BiH isplatila rekordan bonus radnicima: Svakom zaposleniku više od 4500 KM

26.10.2021.
u 20:16

Danski maloprodajni lanac JYSK isplatio je zaposlenicima u svojim poslovnicama u Bosni i Hercegovini više od 360 tisuća KM bonusa.

Svakom od zaposlenika najuspješnije prodavnice isplaćen je bonus od preko 4.500 KM, piše Biznisinfo.ba

 

Kako kažu, jedna od najvažnijih pogodnosti koje JYSK kao poslodavac osigurava svojim zaposlenicima su isplate bonusa koji mogu premašiti iznose od više tisuća KM.

Budući da je danski maloprodajni lanac i tijekom financijske godine 2020/2021. poslovao jako uspješno, pojedinačni su bonusi zaposlenika, koji rade u trgovinama prema ostvarenom rastu prometa, isplaćeni u iznosima preko 4.500 KM, a ukupno isplaćen godišnji bruto bonus zaposlenicima u prodavnicama u BiH iznosi 362.987 KM.

"JYSK je ponosan na svoj sustav bonusa, jer ga smatramo izuzetno motivirajućim za naše zaposlenike, a pravila su jako jednostavna i svima poznata. Naime, zaposlenici svake naše trgovine imaju mogućnost ostvariti bonus u skladu sa rastom prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu. To znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih trgovina, a visina bonusa zavisi samo o rastu prometa, dakle gornja granica iznosa ne postoji", izjavila je country managerica JYSK-a, Vesna Kukić Lončarić.

Ovakav sustav se pokazao jako uspješnim, jer su zaposlenici motivirani za rad, a budući da se bonus na promet isplaćuje na temelju zajedničkog rada, bez obzira na radno mjesto u trgovini, ovaj model iznimno potiče timsku atmosferu.

"U konačnici imamo zadovoljne zaposlenike i kupce koji imaju najkvalitetniju uslugu", kazala je.

Tijekom financijske godine 2020/2021. najuspješniji tim sa najvećim isplaćenim bonusom bio je tim prodavnice iz Cazina, koji prate timovi iz Viteza i Bugojna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije