investicije

Tvrtka iz Češke u BiH ulaže 100 milijuna eura

ulaganja
29.09.2023.
u 08:23

Kompanija Еko-Investment iz Češke namjerava proširiti proizvodno/logističke kapacitete poduzeća SHP Celeks a.d. u Republici Srpskoj u tri faze, u narednih tri do pet godina. Ova informacija se navodi u Memoranduma o razumijevanju između Vlade Republike Srpske i češke tvrtke, za čije zaključivanje je Vlada dala suglasnost.

– Memorandumom se utvrđuje namjera investiranja ovog gospodarskog subjekta u proširenje proizvodno/logističkih kapaciteta poduzeća SHP Celeks a.d. u Republici Srpskoj u tri faze u narednih tri do pet godina, a odnosi se na izgradnju nove hale, konfekcijske linije i skladište gotovih proizvoda, nabavku novog papir stroja s pripadajućom infrastrukturom, te investicije u energetsku infrastrukturu – priopćeno je iz Vlade, prenosi Biznisinfo.

Nakon završetka cijelog investicijstog ciklusa, investicija će iznositi oko 100 milijuna eura.

– Prepoznajući značaj najavljene investicije, Vlada Republike Srpske izrazila je spremnost da, u skladu s pozitivnim republičkim propisima, a putem nadležnih institucija, investitoru pruži pomoć i podršku u realizaciji iste – napominju iz Vlade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?