Skandal i obrat u procesu za Livno

Tužitelj hrvatski jezik nazvao ‘pavelićevskim’, sudac osporio dokaze za HVO iz Zagreba

16.09.2016.
u 07:00

Suđenje ratnom zapovjedniku Vojne policije HVO-a u Livnu Zdenku Andabaku i njegovim pomoćnicima Muamiru Jašareviću i Seadu Velagiću, koji se terete za ratne zločine nad Srbima, od samoga početka prate brojne kontroverze, a vrhunski skandal izazvao je tužitelj Tužiteljstva BiH Saša Sarajlić koji je hrvatski jezik nazvao ustaškim, piše Večernji list BiH. 

Prepirka u Sudu

Naime, na posljednjoj sudskoj raspravi, ni optuženi ni odvjetnici nisu mogli vjerovati što je izgovorio Sarajlić, koji očito ima snažne predrasude prema optuženim pripadnicima HVO-a. Naime, u srijedu, 6. rujna počelo je ulaganje materijalnih dokaza Tužiteljstva BiH u predmetu za slučaj “Livno”. Prilikom predstavljanja dokumenta pod nazivom “Popis pronađenog naoružanja kod srpskog stanovništva”, tužitelj Saša Sarajlić, obraćajući se Sudskom vijeću, naglasio je da se radi o “Pavelićevom rječniku”. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?