Posljedice nevremena

Tursunović: Bilo je strašno, kao da je uragan naletio

Faktor
22.05.2017.
u 10:00

BiH je u subotu poslijepodne zahvatilo nevrijeme, praćeno pljuskovima, gradom i grmljavinom. Najveće štete zabilježene su u općini Gračanica.

Sve se dogodilo za pola sata

Naime, nevrijeme koje je zahvatilo sjeverni dio općine Gračanica izazvalo je pojavu bujica i izlijevanje vode iz vodotoka Sokoluše u dijelu Pašalića i vodotoka u Stjepan Polju. Poplavljeno je nekoliko stambenih i gospodarskih objekata.
Također, vodotok stjepopoljske rijeke u Stjepan Polju uzrokovao je plavljene četiri kuće i oštećenje stolarske radnje, poduzeća Trgovi i Tursunprom, kao i plavljenje magistralne ceste Doboj – Tuzla. Veliki problem je most na toj cesti koji usporava odvođenje tih voda i uzrokuje plavljenje gospodarskih i stambenih objekata, rekao je za Faktor Mustafa Bajić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Gračanica. Direktor tvrtke Tursunprom Esad Tursunović kazao je za Faktor da su se, srećom, dobrim dijelom uspjeli obraniti od poplave.“Kod nas je u jedan dio proizvodnje ušla voda. Sve se dogodilo u razdoblju od oko pola sata. Štete nisu velike. Uspjeli smo sačuvati strojeve, što je najbitnije” kazao je Tursunović.
Nakon kratkotrajnog pljuska situacija se smirila. “Bilo je strašno tih pola sata, dok je padalo, kao da je uragan naletio.
Skoro kompletna indutrijska zona Stjepan Polje je pretrpjela manje ili veće štete” kazao je Tursunović i dodao da je među onima koji su najviše stradali tvrtka Trgovir, gdje je kompletan objekt bio pod vodom.

Kiša i u idućim danima

Nestabilno vrijeme u BiH iz FHMZ-a najavljuju i u idućim danima. Danas jutro umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana, uglavnom, sunčano uz umjerenu oblačnost. Tijekom poslijepodneva lokalni pljuskvi se očekuju zapadnim, središnjim i istočnim područjima Bosne, kao i ponegdje u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Sutra nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Srijeda i četvrtak nestabilno vrijeme uz povremene lokalne pljuskove i grmljavinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?