Svako treće dijete žrtva vršnjačkoga nasilja

Tuku ih, otimaju novac, svlače i slikaju mobitelom te prijete da će objaviti slike

nasilje
23.06.2017.
u 07:00

Svaki treći učenik u osnovnim i srednjim školama u BiH žrtva je psihičkog, fizičkog ili seksualnog nasilja, a poseban problem je što se samo nekolicina odluči to priznati bilo kome. Udruga za razvoj društva “Kap” je godinu dana radila istraživanje u osnovnim i srednjim školama u BiH u sklopu kojeg je analizirano 6957 listića. Na pitanje iz ankete “Jesu li bili žrtve vršnjačkoga nasilja” potvrdno je odgovorilo više od 2339 djece.

Lošije nego u okruženju

“Na osnovi statističkih podataka, nažalost, možemo reći kako je svako treće dijete žrtva nasilja u školi te da zatvaramo oči i ne prepoznajemo taj problem”, naveli su iz udruge. Od djece koja su navela da su žrtve vršnjačkoga nasilja, 702 nije pomoć tražilo ni od koga, a policiji se obratilo 64 djece. Iz udruge “Kap” kazali su za Blic kako je situacija u BiH lošija nego u zemljama regije, gdje je svaki četvrti učenik žrtva nasilja...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?