Vršnjačko nasilje

Tučnjava u školi zbog fotografija

13.11.2017.
u 09:00

Za vrijeme malog odmora u Srednjoj tehničkoj školi “Mileta Nikolić” u Aranđelovcu dvije maloljetne djevojčice šamarale su i udarale šakama svoju vršnjakinju iz razreda B. N. (15), a cijeli slučaj je snimljen, piše Kurir. Tučnjavu je pokušao spriječiti samo jedan dječak koji je otrčao prijaviti nasilje profesoru, dok je ostatak razreda pljeskao i navijao, bodreći maloljetne nasilnice koje su tukle vršnjakinju.

Majka djevojčice ogorčena

Majka pretučene B. N. za Kurir je rekla kako je zaprepaštena događajem. - Ona je tog 13. listopada, kad se incident dogodio, došla kući sva crvena po licu. Pitala sam je što se dogodilo, ali mi nije ništa htjela reći. Ubrzo mi je njezin prijatelj poslao poruku da je maltretiraju i da odem u školu. Tako sam sve doznala. Kći mi je ispričala da to nije jedino mučenje. Bacali su joj jaknu u kantu za smeće, izbacivali su joj školsku torbu kroz prozor učionice, gađali je kestenjem... - kazala je majka nesretne djevojčice koja je ogorčena jer nitko nije htio pomoći njezinoj kćeri. Otac djevojčice odlučio je slučaj prijaviti policiji.

Prijava policiji

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, svi sudionici i svjedoci dali su izjave, a kako je riječ o maloljetnicima, bili su prisutni i roditelji. Majka jedne od djevojčica koje su tukle vršnjakinju kazala je da su sukobi između djevojčica započeli već početkom školske godine, a da su tučnjavom kulminirali. - Moje dijete nije krivo. Nitko nije spomenuo što se događalo u toj školi u prvih mjesec i pol. Priča se da je ta djevojčica koju su tukli prethodno napravila u fotoshopu slike svih iz razreda, i moje kćeri isto, na kojima su prikazani goli. Za mene je odgovoran cijeli razred. Ja sam odmah zvala roditelje pretučene djevojčice da pitam kako je i ispričala se i u svoje i u kćerino ime. Zaista ne bih voljela da završimo s tužbama na sudu - kaže majka druge djevojčice. Dragan Ranković, ravnatelj Tehničke škole u Aranđelovcu, kaže da škola nije mogla spriječiti incident. -Provodimo sve procedure, obaviješteni su Ministarstvo unutarnjih poslova i Centar za socijalni rad, a nakon postupka bit će i adekvatne sankcije. Zasad je protiv svih sudionika pokrenut odgojno-disciplinski postupak - rekao je Ranković za Kurir. Zlostavljanu djevojčicu B. N. optužili su da je pravila neprimjerene fotomontaže s golim tijelima i glavama njezinih prijatelja i prijateljica iz razreda, no njezina majka kaže da to nije točno te da je njezina kći dala prijateljici svoju šifru za FB. Nakon toga je ta djevojčica šifru podijelila razredu i ne zna se tko sad koristi taj profil jer oni mu ne mogu pristupiti, a upravo su se na tom profilu pojavile sporne fotografije koje, kako ona kaže, nemaju veze s njima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?