Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Trudnica iz Opće bolnice u Sarajevu helikopterom hitno prebačena u Zagreb

16. listopada 2021. u 14:06 0 komentara 471 prikaza

Trudnica u 21 tjednu trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma) radi neophodnog tretmana na ecmo aparatu izmještena je jučer iz sarajevske Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Zagreb.

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis Republike Srpske, a Zavod zdravstvenog osiguranja Sarajevske županije je osigurao plaćanje, priopćeno je iz ove ustanove.

Prof. dr. Vlado Krajinović i doc. dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu.

Transport trudnice u Zagreb
Transport trudnice u Zagreb

"Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo, na rad svih zaposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao", kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.

Transport trudnice u Zagreb
Transport trudnice u Zagreb

"Moja posebna zahvalnost ide našim uposlenicim prim.dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr.Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehmičarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, pulmologinji Aidi Mujaković, anesteziolozima Ivanu Keseru i Denisu Imamoviću, anestetičarima Edinu i Nedimu, koji su uradili sve da se se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizuje ovaj veliki ljudski čin", dodao je.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.