Dom naroda BiH

Trošarine na naftu ukinute na razdoblje od šest mjeseci u prvom čitanju

27.07.2022.
u 11:13

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) je na današanjoj sjednici u Sarajevu usvojio Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini (prvo čitanje) o izmjenama i dopuni ukidanja trošarina na naftne derivate na razdoblje od pola godine, uz mogućnost da Vijeće ministara BiH po isteku tog roka produži njegovu primjenu za još tri mjeseca.   

Za ovaj zakon glasovalo je svih 14 prisutnih izaslanika.

Također, u dosadašnjem dijelu sjednice usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH, a tiče se izjednačavanja nastanka obveze plaćanja trošarine za porezne obveznike koji prometuju duhanske proizvode s poreznim obveznicima koji prometuju druge trošarinske proizvode.

Dom naroda je većinom glasova odbio prijedlog Kluba bošnjačkog naroda za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH po hitnom postupku. Tako će se ovaj predloženi zakonski akt razmatrati u redovnoj proceduri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije