zahtijevaju reakciju pravosudnih institucija

'Trojka': Dodikova politika izravno ugrožava mir i to ne samo u BiH

Ttrojka
Fena
07.07.2023.
u 20:52

Novi potezi Milorada Dodika predstavljaju kršenje Daytonskog sporazuma, što je izravno ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj  regiiji, priopćili su

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisao ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske,  SDPBiH, Narod  i pravda i Naša stranka oglasili su se zajedničkim priopćenjem u kojem  zahtijevaju reakciju pravosudnih institucija kako bi svi odgovorni, predvođeni Miloradom Dodikom, snosili kaznenu odgovornost za svoja djela.

- Novi potezi Milorada Dodika predstavljaju kršenje Daytonskog sporazuma, što je izravno ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj  regiiji. Nažalost, svjedočimo da je Dodik odbio i odbija konstruktivni rad u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, pa i samog bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska. Sada je očito da nikakve opomene neće zaustaviti rušitelje ustavnog poretka, zato je nužno da se na ovakve napade na državu, državne institucije i sveukupni mir odgovori odlučno i konkretno - kaže se u priopćenju "Trojke"

Podsjećaju međunarodnu zajednicu da su bonske ovlasti visokog predstavnika sustavna mjera upravo za ovakve situacije, kao i ostavljena mogućnost da NATO rasporedi svoje trupe, posebno na području Brčko distrikta BiH.

Vrijeme je, kažu, da i međunarodna zajednica odluči mogu li SNSD i satelitske sljedbenike u rušenju države posmatrati kao partnera za izgradnju mira ili kao ruske partnere za njegovo rušenje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije