korisno

Trik za čišćenje koji će ostaviti prozore i ogledala bez mrlja i tragova: Potreban vam je jedan kuhinjski sastojak!

stakla
shutterstock
29.08.2022.
u 07:37

Čišćenje stakla ne mora vam zadavati glavobolje - isprobajte ovaj jednostavan trik s proizvodom kojeg sigurno imate u svojoj kuhinji

Bilo da se borite s tvrdokornim tragovima na prozorima ili pokušavate ukloniti otiske ruku s ogledala, čišćenje stakala može zaista biti teško i naporno.

Korištenje sapuna i vode može pogoršati problem, a zaostali vodeni tragovi i mrlje samo doprinose tome da staklo izgleda prljavo. Međutim, prema korisnicima foruma Reddit, postoji jedan kuhinjski sastojak koji bi mogao biti odlično rješenje, piše Express.

Prema korisnicima, rješenje je - bijeli ocat. On se često smatra jeftinim prirodnim sredstvom za čišćenje, koje može očistiti sve: od mikrovalnih pećnica do lonaca i tava od nehrđajućeg čelika. Kada je riječ o staklu, ocat i na njemu može ukloniti neželjene mrlje. Korisnik koji je podijelio ovaj savjet, tvrdi da koristi ocat i krpu za poliranje stakla.

Kiselost octa može brzo razgraditi sloj koji se često nakuplja na staklenim površinama. Kako biste imali veću kontrolu nad time gdje ocat dopire, najbolje je poprskati ga na krpu za čišćenje, a ne po cijeloj površini. To će također smanjiti rizik od prekomjernog prskanja i kapanja. 

Za redovito čišćenje prozora i ogledala, dobra je ideja pomiješati ocat i vodu, kako biste dobili otopinu, a nakon što mješavinu poprskate po staklu, samo dobro obrišite krpom. Nakon što uklonite svu prljavštinu, prašinu i mrlje, ispolirajte staklo suhom, čistom krpom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije