Trik poslije kojeg će vam bijele čarape izgledati kao nove

29.02.2024.
u 11:44

Sigurno znate da, ma koliko redovno perete bijele čarape, one nikad neće biti tako blistave kao kada ste ih kupili. Međutim, uz par trikova, moguće je da vaše bijele čarape i poslije više pranja izgledaju kao nove.

Postoji nekoliko načina na koje možete izbijeliti svoje čarape – na primjer, pomoću tableta za pranje suđa, za koje se kaže da vaše čarape ponovo čine svijetlo bijelim bez izbjeljivača, ali postoji još jedna metoda – korištenje octa, piše Danas.rs.

Alkoholni ocat je moćno sredstvo za čišćenje, prilično pristupačno i sigurno za upotrebu. Kao i limun, ima kisela svojstva, posebno octenu kiselinu, koja učinkovito djeluje čak i na najtvrđim mrljama.

Da biste pravilno očistili bijele čarape octom, dodajte šalicu alkoholnog octa u litar kuhane vode, a zatim stavite čarape i ostavite ih da odstoje preko noći.

Vaše bi čarape ujutro trebale biti svijetlo bijele. Nakon toga stavite ih u perilicu rublja, odaberite normalan ciklus centrifuge kako biste uklonili svu prljavštinu koja je još uvijek tu, kao i miris octa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije