Simpozij u povodu 30 godina uvođenja katoličkog vjeronauka u osnovne i srednje škole

Trideset godina vjeronauka i početak kurikuralne reforme

22.04.2022.
u 15:38

U duhovno-obrazovnom centru Emaus u Potocima kod Mostara, održan je jednodnevni simpozij u povodu 30 godina uvođenja katoličkog vjeronauka u osnovne i srednje škole gdje se nastava izvodi na hrvatskom jeziku i hrvatskom nastavnom planu i programu. 

Domaćin seminara bio je mostarsko- duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski monsinjor Petar Palić. 

Biskup Palić govorio je o iskustvima iz Hrvatske gdje je dugi niz godina radio upravo na području kateheze i školskog vjeronauka. Istaknuo je između ostalog o izuzetno velikom postotku učenika koji pohađaju katolički vjeronauk u mostarskoj biskupiji i istaknuo njegov značaj u odgoju i obrazovanju mladih ljudi. O iskustvima kurikuralne reforme u Hrvatskoj i svijetu te njezinoj sprovedbi u školama u mostarskoj biskupiji gdje se nastava izvodi na hrvatskom jeziku govorio je predstojnik Katehetskog ureda u Mostaru don Ante Pavlović. 

Dokle se stiglo u sprovedbi kurikuralne reforme i njenim ciljevima, govorila je ministrica obrazovanja u Vladi Zapadnohercegovačke županije Ružica Mikulić. 
Svoja iskustva podijelila je i ministrica obrazovanja u Vladi Hercegbosanske županije Gordana Nakić te ravnatelj Zavoda za odgoj i obrazovanje Mostar Željko Ćorić. Skup je uime predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenka Hercega pozdravio Darko Juka i sugerirao utemeljenje katoličke gimnazije za što već nekoliko godina postoji ideja. Nazočili su ravnatelji osnovnih i srednjih škola mostarske biskupije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?