Obratite pažnju

Tri razloga zbog kojih biste uvijek trebali kupovati isključivo bijele ručnike

24.10.2020.
u 08:30

Prilikom kupnje ručnika za svoju kupaonicu, mnogi se umjesto 'dosadnih' bijelih ručnika odlučuju za one u drugim nijansama ili uzorcima. Bijeli ručnici su bez sumnje elegantniji i uvijek djeluju besprijekorno čisto, ali svi će se složiti kako su varijante u bojama ili različitim uzorcima daleko dekorativnije te daju poseban štih svakoj kupaonici, piše Tportal.hr. 

Jeste li se ikad zapitali zašto u hotelima viđamo samo bijele hotelske plahte i ručnike?

Bijelo rublje se i lakše održava od bojanih ili šarenih tkanina, a oduvijek se smatralo luksuzom. Bijela odjeća nekad je bila statusni simbol zbog tad teškog i kompliciranog načina održavanja takvih komada što su si mogli priuštiti samo pripadnici bogatijih slojeva.

Nije ni čudo da i danas bijele komade odjeće smatramo vrlo poželjnim, a dobro je poznato i da odjeća u ovoj boji uvijek izgleda skuplje nego što je.

Osim očiglednih estetskih razloga, bijelo hotelsko rublje je i puno praktičnije jer se vrijeme ne troši na razvrstavanje rublja po bojama - sve se može lako i brzo oprati u jednom ciklusu pranja.

Stoga ne čudi kako mnogi vole bijele ručnike i u svojem domu.

Premda sve ovisi o ukusu vlasnika kupaonice, treba istaknuti kako su bijeli ručnici ipak daleko najpopularniji, a prisjetili smo se i tri razloga zbog čega su tako omiljeni.

Lako se održavaju

Bijela je boja, dobro je poznato, najlakša za pranje i održavanje kad se radi općenito o rublju. Naravno, nije loša stvar kad ne treba trošiti vrijeme na razdvajanje ručnike po boji i pažljivo čitanje etiketa o temperaturu na kojoj se smiju prati kako ne bi izblijedili. Kako ručnici zahtijevaju često pranje kako bi bili čisti i higijenski, 'kontingent' bijelih ručnika koje samo ubacite u perilicu, uštedjet će vam vrijeme i energiju te poprilično olakšati vam život.

Nije ih teško zamijeniti kad se pohabaju

Bijele ručnike najlakše je pronaći i zamijeniti, za razliku od ručnika u boji koji zahtijevaju usklađivanje nijansi, u slučaju da vam je potreban novi ručnik u određenoj boji koji želite dodati u svoj postojeći set ručnika. Ako imate ručnike u različitim tonovima koji su vidljivo izloženi na policama, to će ostaviti dojam neorganiziranosti i neurednosti. Ukoliko želite obnoviti set bijelih ručnika to je daleko jednostavniji zadatak.

Izgledaju dobro u svakoj kupaonici

Bez obzira je li vaša kupaonica uređena u modernom minimalističkom stilu ili s toplim detaljima poput drveta, bijeli ručnici se odlično uklapaju u svaki prostor. Bijeli ručnici ističu se sami po sebi zbog čega će vaša kupaonica izgledati cool, uredno i lijepo. Osim toga, bijeli ručnici izvrsna su opcija kada nekome želite dati korisni poklon jer će se sjajno slagati s bilo kojim interijerom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije