pokušajte ovako napraviti

Tri provjerena trika za prozračne i mekane kiflice: Bit će savršene i dan poslije

Telegraf
11.11.2021.
u 08:59

Složit ćete se da nema ljepšeg osjećaja nego kada se ujutro probudite, vani je hladno, a kućom se širi miris sveže ispečenih domaćih kiflica.

Svaka domaćica ima svoj način i provjereni recept po kojem pravi tijesto, međutim, početnici u kuhinji nerjetko prave pogreške zbog kojih im kiflice ne narastu ili se brzo stvrdnu.

Da biste napravili prozračne kiflice koje će biti jednako ukusne i mekane i sutradan, potrudite se da ne pravite ove tri pogreške:

1. Stavljate suhi kvasac

Kiflice se prave od davnina, a svatko će reći da ih je njegova baka pravila najbolje. I istina je, bake su pravile najlepše kiflice, jer su koristile domaće namirnice i svježi kvasac.

Priprema tijesta sa svežim kvascem ima mnogo prednosti. Kvasac pecivu daje posebnu aromu i volumen. Međutim, potrebno je da ga koristite na ispravan način.

Kvasac izmrvite i stavite ga u posudu, a onda ga prelijte s malo mlake vode (ili mlijeka) i dodajte malu  kašiku šećera.

Voda, odnosno mlijeko mora biti temperature između 32 i 38 stupnjeva. Ako  je tečnost hladnija ili toplija od toga, kvasac se neće aktivirati, piše Telegraf.rs.

2. Ne redate ih jednu do druge

Da bi kiflice bile prozračne i mekane, potrebno je da ih poredate tako da budu tik jedna uz drugu. Kada ih suzbijete i stavite da se peku, testo neće imati kuda, pa će ići u visinu i tako dobiti na mekoći.

3. Ostavljate ih na zraku

Postoji "caka" i da se vruća peciva stave u posudu i potom "umotaju" u plastičnu vrećicu, koja će učiniti da se vlaga duže zadrži, a kiflice omekšaju.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije