Akcija „Lipstick“

Tri osobe uhićene zbog navođenja na prostituciju i pranja novca

sipa uhićenje
27.10.2015.
u 09:56

Uhićeni su S.K. (1984.), O.N. (1978.) i M.Š. (1989.)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su u operativnoj akciji „Lipstick“ na širem području Sarajeva uhitili tri osobe i pretresli objekte na tri lokacije.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Županijskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva SŽ, a u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Sarajevske županije. Akcija je rezultat višemjesečne istrage koju su istražitelji SIPA-e proveli pod nadzorom Županijskog tužiteljstva.

Uhićeni su S.K. (1984.), O.N. (1978.) i M.Š. (1989.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom navođenje na prostituciju i krivičnim djelom pranje novca Krivičnog zakona FBiH.

Navedene osobe sumnjiče se da su sudjelovale u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi s pružanjem seksualnih usluga na području Sarajevske županije i šire, tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih. Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50 posto od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protupravnu imovinsku korist.

Tijekom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos, dva komada vatrenog oružja s municijom i drugi predmeti.

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju, nakon čega će, uz izvješće o postojanju osnovane sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniteljima, biti predate na daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu SŽ, priopćeno je iz SIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?