Dragan Lukač

Trenutno zaraženo 100 pripadnika MUP-a RS

mup rs
28.10.2020.
u 21:43

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je večeras da je 100 pripadnika MUP-a RS zaraženo koronavirusom, ali da nitko od njih nema težu kliničku sliku.

"Pripadnici policije izloženi su riziku da budu zaraženi virusom. Do sada je više od 250 pripadnika MUP-a bilo zaraženo, što i nije veliki broj, jer MUP ima 7.500 pripadnika", izjavio je Lukač za Alternativnu televiziju.

Govoreći o situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa, on je rekao kako za sada nitko sa sigurnošću ne može reći što će biti u budućnosti, s obzirom da se i u svijetu kalkulira što je virus korona i što će on donijeti i da je do sada već donio mnogo neočekivanih problema.

"Teško je predvidjeti što nas čeka u budućnosti. Pretpostavljali smo da će dolaskom hladnijeg vremena doći do pogoršanja situacije i upravo to nam se događa, da iz dana u dan imamo povećanja broja zaraženih", dodao je Lukač, prenosi Srna. 

On je istaknuo i kako u borbi protiv ove pandemije treba biti spreman i na radikalne metode i na eventualno uvođenje policijskog sata, izražavajući nadu da se neće morati raditi u potpunosti takve stvari.

"Imali smo jedno tzv. zaključavanje gdje smo, prateći sve ono što su radile druge europske zemlje, uradili i ovde, a što nas je dobro koštalo u negativnom smislu i nikom nije cilj doživjeti tako nešto ponovno, jer bi sigurno trpjela naša ekonomija kada bi uvodili takve mjere", istaknuo je Lukač.

On je podsjetio da neke europske zemlje već uvode neke od radikalnijih mjera, među kojima i policijski sat, kako bi spriječile širenje zaraze i sačuvale zdravlje ljudi.

Lukač je izrazio i spremnost da RS uradi sve što je potrebno kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?