Mišljenja podijeljena

Trebate li doista dnevnu i noćnu kremu?

krema
Fotolia
26.08.2021.
u 09:17

Od krema za lice koje koristimo očekujemo doista puno – da hidriraju našu kožu, posvjetljuju je, matiraju, učvršćuju kožu, daju sjaj i lista se nastavlja, ali još uvijek mnogi pružaju otpor kremama za dan i noć.

Mišljenja su podijeljena. Postoje oni koji tvrde da je korištenje iste kreme za dan i noć savršeno rješenje za uštedu i oni koji upozoravaju da je riječ o potpuno drukčijim sastojcima koji daju drukčije beneficije našoj koži, piše ljepotaizdravlje.hr

Istina je takva da dobra dnevna krema sadrži zaštitu od štetnih ultraljubičastih zraka te kožu štiti od utjecaja onečišćujućih tvari iz okoliša, sadrži antioksidanse, čuva lipide i može se upotrijebiti i kao podloga za make-up. S druge strane, krema koja se na kožu lica nanosi noću omogućuje regeneraciju kože i “popravlja” štetu nastalu tijekom dnevnoga izlaganja onečišćujućim tvarima iz okoliša.

S obzirom na to da je noćna krema bogatije teksture od dnevne u većini slučajeva, u nekima čak ima i anti age učinak, vraća elastičnost i smanjuje pojavu bora, njena je tekstura preteška za dan.

Koža se tijekom noći oporavlja i potrebna joj je jača, dodatna njega za razliku od one tijekom dana. Cijelo tijelo drugačije funkcionira tijekom dana i noći, pa ne čudi i da koža, kao naš najveći organ, ima različite funkcije danju i noću.

Danju ulaže više energije na zaštitu od stresa i drugih štetnih čimbenika zbog čega dnevna krema povećava elastičnost i otpornost kože.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?