Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović o BiH i promjenama

Treba nam bitna promjena u strukturi BiH

Covic o ustavnim promjenama
Foto: Zvonko Ćorić
26.04.2014.
u 10:49

Nisam optimist da će netko organizirati konferenciju u ime nas i donijeti rješenje za BiH, tvrdi Čović

        Nisam preveliki optimist da će netko organizirati konferenciju u ime nas i donijeti rješenje za Bosnu i Hercegovinu, kazao je u izjavi za Klix.ba predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović komentirajući nedavne najave da će u ožujku sljedeće godine u Berlinu biti održana velika međunarodna konferencija o ustavnim promjenama u našoj zemlji. Riječ je o konferenciji zatvorenog tipa u kojoj će međunarodni i bh. službenici raspravljati o paketu mogućih reformi koje će biti ponuđene u novoj inicijativi za rješavanje problema u funkcioniranju daytonske BiH, objavio je NAP. “SAD je odavno tu angažiran u punom kapacitetu, još iz vremena rata i dao je doprinos stabilnosti. Svako malo se čuju određene ideje u vezi s međunarodnim konferencijama. Sjetite se Butmira i Travanjskog paketa. Jasno je da nama treba bitna promjena u strukturi zemlje, to je izvjesno. Uvjeren sam da to isključivo možemo sami uraditi i da se na to moramo natjerati. Tko će organizirati međunarodnu konferenciju s nama ovakvima kakvi jesmo? Sve ovisi o rezultatu izbora u listopadu mjesecu. Moramo mi konačno shvatiti da Bosna i Hercegovina mora biti racionalna i zaštititi interese tri konstitutivna naroda, ali i isto tako racionalno organizirati i otvoriti europska vrata”, rekao je Čović za Klix.ba. Oni, kako je rekao, koji priželjkuju da se donese rješenje izvana, samo skidaju odgovornost sa sebe. Čović nije mogao reći je li definitivna odluka predsjednika HDZ-a 1990. Martina Raguža da na izbore neće izaći sa strankama okupljenim oko HNS-a. “Nisam siguran je li definitivno ili nije, to je sada na gospodinu Ragužu. Mi ostali smo se dogovorili, idemo zajedno na svim razinama.
Ako se žele priključiti, bilo bi svima korisno. Ako ne, što možemo. Energiju treba usmjeriti na ključna pitanja, a da izbore radimo zajedno i relaksiranije. Vremena ima. Bit će ovih dana razgovora o toj temi između nas kroz HNS i bilateralno između stranka. Vrata su otvorena za sve koji misle dobro hrvatskom narodu”, poručio je Čović. Kad je riječ o Mostaru, potvrdio je da “radimo sve da bi izbori u tom gradu bili održani kada i opći”. “Radimo to u zadnji tren. Naravno da bi se stiglo ako bi bilo usuglašenih stavova. Pokušat ćemo na našem prijedlogu tražiti neki dogovor”, kazao je predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović.     

Ključne riječi

Komentara 2

JT
Jedan_tamo
19:53 26.04.2014.

Treba Hrvatima u BiH jedan posve jasan i odlucan stav. Imate potpunu podrsku! Mi Hrvati smo jedno,

Avatar una12
una12
20:51 26.04.2014.

Treba, budi te barem jednom slozni u BiH, ali vi ste jos gori nego Hrvati u RH. Kako se ono lijepo kaze, 2 Hrvata 3 stranke.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?