Zajedničko povjerenstvo

Traži se puni angmažan svih policijskih i sigurnosnih agencija u borbi protiv terorizma

policija bih
15.12.2015.
u 17:15

Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH na svojoj 14. sjednici primila je k znanju Informaciju Državne agencije za istrage i zaštitu o događajima koji su se dogodili u Novom Gradu 10. prosinca ove godine. S tim u vezi, Zajedničko povjerenstvo usvojilo je zaključak da se predmetna informacija dostavi na znanje svim zastupnicima i izaslanicima i u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Razmatrajući zaključke sa 4. hitne sjednice Zastupničkog doma PS BiH, održane 10. prosinca ove godine, a u vezi s Informacijom Ministarstva sigurnosti BiH o terorističkom napadu u Rajlovcu izvršenom 18. studenog 2015., kao i o ukupnom stanju sigurnosti u BiH, Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH podržalo je zaključke koje je uputila domovima PSBiH na dalje razmatranje. 

Usvojenim zaključcima, Zajedničko povjerenstvo predlaže da se od Vijeća ministara BiH zatraži da tromjesečno, a po potrebi i češće, informira PSBiH o stanju sigurnosti i provođenju mjera navedenih u Informaciji i Akcijskom planu za provedbu Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma (2015. - 2020.), s ciljem sprječavanja djelovanja terorističkih grupa i pojedinaca u Bosni i Hercegovini. 

Predloženo je i usvajanje zaključka kojim će se Vijeće ministara BiH zadužiti da u roku od 90 dana dostavi PSBiH konkretan prijedlog zakonske legislative u borbi protiv terorizma. Povjerenstvo također, predlaže domovima PSBiH da zahtijevaju puni angmažan Ministarstva sigurnosti BiH, kao i svih policijskih i sigurnosnih agencija na razini BiH u borbi protiv terorizma, te u sprečavanju širenja i suzbijanju ekstremizma i radikalizma koji dovodi do terorističkih akcija.

Zajedničko povjerenstvo predlaže domovima PSBiH i to da od pravosudnih institucija BiH zatraže odlučnu, dosljednu i nedvosmislenu primjenu člana 162. (b) Krivičnog zakona BiH, koji krivično sankcionira protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim i parapolicijskim formacijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije