Sindikat šumarstva

Traže primjenu preventivnih mjera zbog vrućina

24.06.2022.
u 17:55

Samostalni sindikat šumarstva, prerade drva i papira BiH uputio je poslodavcima apel za primjenu preventivnih mjera sigurnosti i zdravlja na radu u uvjetima visokih temperatura s obzirom na to da se, prema prognozama, očekuje povećanje temperature. U priopćenju Sindikata navodi se kako učestale vrućine mogu imati negativne posljedice na zdravlje ljudi. To se, prije svega, odnosi na radnike koji rade na otvorenom i dulje su izloženi suncu zbog obveza prema poslu, zbog čega dolazi do pada koncentracije u radu i mogućnosti ozljeđivanja.

Napominje se kako je prilikom izlaganja vrlo visokim temperaturama, a u proporciji s trajanjem izloženosti organizma, moguća dehidracija i pregrijavanje organizma, što može dovesti do iscrpljenosti koja prethodi toplinskom udaru.

- Apeliramo na poslodavce u šumsko-gospodarskim društvima, privatnike, čiji su radnici i radnice izloženi vanjskim utjecajima da postupe u skladu s preporukama Federalnog ministarstva rada i socijalne politike te preporukama drugih ustanova i uvedu preventivne mjere na radu u uvjetima visokih temperatura, primjene odgovarajuću organizaciju rada u društvu i odgovarajuće mjere sigurnosti i zaštite radnika na radu kako bi se smanjili štetni utjecaji i rizik za zdravlje i život radnika koji obavljaju poslove na otvorenom - navodi se, između ostalog.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?