"DI IH TI JEDEŠ U SARAJEVU?"

Travničanin kaže da su splitski ćevapi bolji od sarajevskih: Brzo mu odgovorili neistomišljenici

Admir Jahić
Instagram
05.07.2023.
u 18:32

Iskreno, bolji su nego u Sarajevu. Sekundu bolji. Ali od travničkih definitivno nisu bolji, ti su ipak najbolji..., zaključuje Jahić nakon degustacije splitskih ćevapa.

Danas smo se zaputili u Split, probati ćevape za koje Splićani kažu da su "najbolji na svitu", riječi su s kojima počinje Instagram video Admira Jahića, online poznatijim pod nadimkom Shera. Rodom iz Travnika Jahić živi i radi u Sarajevu, a na društvenim je mrežama poznat po svojim recenzijama i ocjenama raznih lokala s hranom u Bosni i u regiji. Sada je testirao i splitske za koje lokalci tvrde kako su "bolji od onih sarajevskih...".

"Ovo je iskreno mišljenje objektivnog Travničanina koji kruh zarađuje u Sarajevu", napisao je Jahić u opisu svoje snimke u kojoj, kad mu narudžba dođe za stol prvo 'pregledava' lepinju. "Sviđa mi se što je natopljena (mašću, naravno) i to je više 'pitica' nego 'somun', znači da je bliže Travniku nego Sarajevu", kaže.

 

 

"Ja osobno najviše volim reš pečene ćevape s lukom. Ali mislim da oni ne prave reš-pečene", kaže, a nakon degustacije ćevapa zaključuje: "Iskreno, bolji su nego u Sarajevu. Sekundu bolji. Ali od travničkih definitivno nisu bolji, ti su ipak najbolji...

Njegova je snimka očekivano prikupila brojne komentare, posebno od Sarajlija koji su odmah izrazili svoje neslaganje s Jahićevim ukusom. Neki od njih su čak zaključili i da autor ćevape u Sarajevu ne jede na prvom mjestu pa su ga u pravom bosanskom maniru odmah pozvali da im se javi kad bude u gradu, da ga oni odvedu "ćevape bez konkurencije". A oglasila se na Instagramu i ekipa iz Banja Luke, nezadovoljna što 'legendarni banjalučki ćevapi nisu spomenuti među konkurencijom...'.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije