uređuje se

Trapisti postaju nova turistička destinacija, vraća se stari sjaj

13.05.2021.
u 18:50

Grad Banja Luka će uskoro u naselju Trapisti dobiti novu turističku destinaciju, u kojoj će svi posjetitelji moći uživati u čarima Vrbasa, zelenila i banjolučkog piva, najavili su iz Gradske uprave.

Dodaju kako je u pitanju ideja da Trapisti dobiju novi izgled kako bi ovaj dio grada oživio i vratio stari sjaj, tako što će biti uređen most u Trapistima i obnovljen prostor na kojem je nekada bila prva hidroelektrana na Balkanu.

Ideju o uređenju ovog dijela Banja Luke grad će realizirati u suradnji s "Banjalučkom pivarom", pišu Nezavisne novine. 

"Od ovog mosta želimo stvoriti primamljivu turističku destinaciju u sklopu koje će 'Banjalučka pivara' izgraditi ugostiteljski objekt i prodavati naš najpoznatiji brend, te na taj način nostalgične Banjolučane, ali i turiste vratiti u period kada su Trapisti bili najrazvijeniji", poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da će grad ove godine završiti potrebnu dokumentaciju, dok će se iduće godine izdvojiti sredstva potrebna za rekonstrukciju mosta.

Nakon toga, grad će zajednički s "Banjalučkom pivarom" krenuti u realizaciju projekta koji će doprinijeti da još jedna lokacija od povjesnog značaja dobije novi izgled.

Tijekom posjeta "Banjalučkoj pivari", Stanivuković je sa suradnicima obišao pogone tvornice, koja stvara jedan od najpoznatijih brendova grada, a tim povodom je s rukovodstvom razgovarao o potencijalnom proširenju i novim radnim mjestima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije